Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Bezoek wethouder IKC Beverwijk

29 mei 2017

Bezoek wethouder aan IKC Beverwijk

Om beter inzicht te krijgen in de samenwerking tussen zorg en onderwijs binnen het IKC IJmond, heeft Wethouder Cecilia van Weel van de gemeente Beverwijk drie dagdelen meegedraaid met de jongste groepen van speciale basisschool De Zeearend.

 

Geweldig

“Inmiddels heb ik 3 dagdelen meegelopen met verschillende groepen kinderen die voor onderwijs en zorg zijn aangewezen op dit KindCentrum. Wat geweldig dat wij deze vorm van onderwijs en zorg in Beverwijk hebben. De begeleiders verdienen een dikke pluim. Alle inzet is gericht op het belang van het kind. Zo komt de zorg bij het kind en niet andersom” zo schrijft wethouder Van Weel op Facebook.

 

Topprestatie

“Er is veel aan gedaan om de huisvesting zo goed mogelijk te laten aanpassen aan de combinatie zorg en onderwijs, ook al was het soms knip- en plakwerk. Eigenlijk wordt er een topprestatie geleverd onder deze omstandigheden” aldus wethouder Van Weel.

 

IKC IJmond

IKC IJmond in IJmuiden en Beverwijk is een samenwerking van professionals op het gebied van onderwijs, jeugdhulp en zorg. De Zeearend werkt in Beverwijk samen met De Antoniusschool, onderdeel van Aloysius, Kenter Jeugdhulp en de Hartekamp Groep. Het IKC biedt onderwijs, begeleiding en behandeling op maat aan kinderen van 0 tot 13 jaar die meer ondersteuning nodig hebben dan het basisonderwijs kan bieden.

 

Kijk voor meer informatie op de website: http://ikc-ijmond.nl

 Nieuwsarchief